Специјалистичка ординација по неврологија
Д-р. ДАНИЈЕЛА

071 357 356 044 333 760 9:00 - 18:00 (Пон - Пет)

Како да го заштитиме нашиот мозок со физичка активност?

На нашиот мозок сериозно му е потребна секојдневна физичка активност и промена на ..

ПОВЕЌЕ...

МОЗОЧЕН УДАР

Мозочниот удар е еден вид мозочна повреда. До мозочен удар доаѓа кога има ненадеен прекин во снабдувањето со крв на мозокот. ...

ПОВЕЌЕ...

СТРЕС

Свесни сме дека стресот е голем непријател на здравјето и убавиот изглед, а сепак сите го прифаќаме во животот како нешто нормално и....

ПОВЕЌЕ...

МИГРЕНА

Мигрената е хронична,честа, повторувачка и главоболка со силен интензитет. Околу 12% од возрасните имаат мигрена. Механизмот на настанување сè уште е релативно слабо познат....

ПОВЕЌЕ...

ДЕМЕНЦИЈА

Деменцијата претставува збир од симптоми на постепено, но прогресивно опаѓање на мозочните функции.За ваквото опаѓање постои органска основа т.е. постепено изумирање...

ПОВЕЌЕ...

ГЛАВОБОЛКА

Свесни сме дека стресот е голем непријател на здравјето и убавиот изглед, а сепак сите го прифаќаме во животот како нешто нормално и не се обидуваме да го ...

ПОВЕЌЕ...

АЛЦХАЈМЕРОВА БОЛЕСТ

Алцхајмеровата болест е невродегенеративно прогресивно заболување кое се карактеризира со пропаѓање на менталните функции. Во почетната фаза на болеста ...

ПОВЕЌЕ...

ВРТОГЛАВИЦА

Вртоглавица или вертиго е често и непријатно чувство на занесување, пропаѓање и нестабилност, кое може да варира од слабо чувство на нишање до силно .. ...

ПОВЕЌЕ...