Ordinanca specialistike për neurologji
D-R. DANIJELA

071 357 356 044 333 760 9:00 - 18:00 (E hënë - e premte)
Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Elektroencefalogram (EEG)

Electroencefalografia është një metodë e veçantë jo invazive funksionale për regjistrimin dhe ndjekjen e aktivitetit të trurit të shkaktuar nga vetë qelizat nervore në korteksin cerebral. Mund të përsëritet për një kohë të pacaktuar, sepse nuk ka rrezatim të dëmshëm, është pa dhimbje, merr një kohë të shkurtër - 30 minuta.

Mbi kokën e pacientit vendoset kësulë e posaçme nga silikoni,, në të cilën janë të bashkangjitur elektroda të veçanta, përdoren xhel dhe kabllo të holla dhe kryhet me sy të mbyllur që herë pas here hapen dhe mbyllen, e stimuluar nga drita dhe frymëmarrja më e thellë. Jep shumë të dhëna të dobishme për pacientët të cilët kanë: paraqitjet e paqarta të përzierjes ose humbje të vetëdijes, epilepsi, dhimbje koke, migrenë, marramendje, ndërgjegjes paaftë cilësore me shtetet confusional, harresës ...

Ne punojmë me aparatin klinik EEG me 25 kanale, modeli MITSAR-EEG-201M3

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG MCSCap

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG Portable Photic Goggles

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG Portable

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG Workstation

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG Amplifier

Електроенцефалограм (ЕЕГ)

Mitsar_EEG Software EEGStudio

Kryhet në një kabinet të veçantë të izoluar, në gjendje të shtrirë. Inçizimin e bën infermierja, nën mbikëqyrjen e një neurologu, i cili i nxjerr dhe dorëzon rezultatet menjëherë pas inçizimit.

Pacienti duhet të jetë me flokë të pastërta dhe i përgatitur psiqikisht se duhet të ndjekë udhëzimet e personelit, të jetë i qetë dhe i relaksuar gjatë inçizimit.

EEG NË GJUMË

Në situata të veçanta (shfaqje të paqarta në ëndërr, në fëmijët e vegjël të cilët nuk bashkëpunojnë ...), EEG regjistrohet në ëndërr. Regjistrimi zgjat më shumë se 1 orë. Rekomandohet që pacienti të mos fle (privimi i gjumit) në mbrëmjen e mëparshme.

VIDEO EEG MONITORIM

Në konfiskime të caktuara të paqarta, neurologu përcakton nevojën për një regjistrim më të gjatë të EEG, i cili zgjat disa orë, nëse është e nevojshme dhe disa ditë, në kombinim me një video të pacientit (video - monitorimi i EEG). E njëjta gjë është shumë e dobishme për: konfirmimin e krizave epileptike, përcaktimin e llojit të krizave epileptike, frekuencën e tyre, dallimin e krizave psikogjene nga epileptike, .....

SHËRBIMET SHTESË