СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ПО НЕВРОЛОГИЈА Д-р. ДАНИЈЕЛА
Вашето здравје наш врвен приоритет
ДОПЛЕР
Невролошко-радиолошка техника на иследување на внатрешноста на крвните садови со современ ултразвучен ЕХО апарат.
Повеќе
ЕЕГ
Специјална неинвазивна функционалана метода за снимање и регистрација на мозочната активност предизвикана од самите нервни клетки во кората на Големиот мозок
Повеќе
ЕМНГ
Електродијагностичка метода со која се испитува електричната активност на мускулите и нервите со можност за определеување на : степеност, нивото и распространетоста на дадената лезија
Повеќе
Previous slide
Next slide

КОИ СМЕ НИЕ

Професионални, ефективни и високо квалитетни здравствени услуги од областа на неврологијата

НАШЕ ИСКУСТВО

Примена на најсовремени дијагностички процедури и протоколи на современата медицина базирана на докази

ВАША ЗАШТИТА

Врвна здравствена услуга, како во нашите простории така и во домашни услови

Д-р. ДАНИЈЕЛА

Услуги кои ви ги нудиме

Неврологија

(7)

ИНТЕРНА МЕДИЦИНА

(11)

TCD BUBBLE тест

Посебна процедура за анализа на циркулацијата во големите крвни садови во мозокот се издвојува т.н. TCD тест.

ХОЛТЕР ЕЕГ

Пациентот може да се мониторира во домашни услови и се користи подвижен, т.н. холтер еег апарат

ВИДЕО ЕЕГ МОНИТОРИНГ

Кај одредени нејасни напади, неврологот определува потреба од подолготрајна ЕЕГ-регистрација, (видео –ЕЕГ мониторинг)

ЕЕГ – ВО СОН

Во посебни ситуации (нејасни настапи во сон, кај мали деца кои не соработуваат..) се снима ЕЕГ во сон

ЕМНГ

Електродијагностичка метода со која се испитува електричната активност на мускулите и нервите

Доплер на вратни крвни садови

Напредна невролошко-радиолошка техника на иследување на внатрешноста на крвните садови со современ ултразвучен ЕХО апарат

ЕЕГ – НАТИВНО (возрасни)

Специјална неинвазивна функционалана метода за снимање и регистрација на мозочната активност предизвикана од самите нервни клетки во кората на Големиот мозок
0
регистрирани клиенти
0 %
задоволни клиенти
0
сесии со пациенти
0 %
излекувани пациенти

Совети и препораки

Епилепсија
Преставува хронична, невролошка болест, која настанува заради болест/ оштетување на кората на Големиот мозок
Вртоглавица
Вртоглавица или вертиго е често и непријатно чувство на занесување, пропаѓање и нестабилност
Главоболка
7 факти за тензионата главоболка
Деменција
..претставува збир од симптоми на постепено, но прогресивно опаѓање на мозочните функции
Мигрена
Факти за мигрена
Стрес
18 совети за брзо намалување на стресот
Физичка активност?!
Како вежбањето и физичката активност влијаат на мозокот?
Мозочен удар
До мозочен удар доаѓа кога има ненадеен прекин во снабдувањето со крв на мозокот
Тука сме за вас - контактирајте не

Ви ги нудиме најдобрите услуги за проблеми од областа на неврологијата

адреса:

Благоја Тоска 90-А, Тетово, 1200

Телефони:

  • 044333760
  • 071356357

Време:

  • Пон – Пет: 09 – 18
  • Саб: 09 – 14

закажете термин со д-р. Данијела

Слободно проверете кој термин најмногу ви одговара

Закажете преглед