ХОЛТЕР ЕЕГ

Пациентот може да се мониторира во домашни услови и се користи подвижен, т.н. холтер еег апарат

Времетраење:

24 часа
ХОЛТЕР ЕЕГ 24ч. (ВОЗРАСНИ)
25000 ден.
ХОЛТЕР ЕЕГ 24ч. (ДЕЦА < 16 г.)
30000 ден.

Во домашни услови, се користи подвижен, т.н. холтер еег апарат. Истото е од голема корист за: потврда на епилeптичните напади, определување на видот на епилептичните напади, фрекфенцијата на истите, разграничување на психогени од епилептични напади, …

Ви ги нудиме најдобрите совети и препораки за проблемите од областа на неврологијата

Тука сме за вас - контактирајте не

Закажете преглед кај Д-р Данијела

Слободно проверете кој термин најмногу ви одговара

Изберете услуга*
Изберете доктор*

Закажете преглед