Поликлиника Д-р Данијела

НЕВРОЛОГИЈА

svg_ (3)
TCD BUBBLE тест
Посебна процедура за анализа на циркулацијата во големите крвни садови во мозокот се издвојува т.н. TCD тест.
svg_ (2)
ХОЛТЕР ЕЕГ
Пациентот може да се мониторира во домашни услови и се користи подвижен, т.н. холтер еег апарат
svg_ (2)
ВИДЕО ЕЕГ МОНИТОРИНГ
Кај одредени нејасни напади, неврологот определува потреба од подолготрајна ЕЕГ-регистрација, (видео –ЕЕГ мониторинг)
svg_ (2)
ЕЕГ – ВО СОН
Во посебни ситуации (нејасни настапи во сон, кај мали деца кои не соработуваат..) се снима ЕЕГ во сон
svg_ (4)
ЕМНГ
Електродијагностичка метода со која се испитува електричната активност на мускулите и нервите
svg_ (3)
Доплер на вратни крвни садови
Напредна невролошко-радиолошка техника на иследување на внатрешноста на крвните садови со современ ултразвучен ЕХО апарат
svg_ (2)
ЕЕГ - НАТИВНО (возрасни)
Специјална неинвазивна функционалана метода за снимање и регистрација на мозочната активност предизвикана од самите нервни клетки во кората на Големиот мозок

Ви ги нудиме најдобрите совети и препораки за проблемите од областа на неврологијата

Тука сме за вас - контактирајте не

Закажете преглед кај Д-р Данијела

Слободно проверете кој термин најмногу ви одговара

Изберете услуга*
Изберете доктор*

Закажете преглед